emBIO Herbs az állattenyésztésben

emBIO Herbs használatának előnyei

Az állattenyésztés és a takarmánykezelés területén partnerünk -az osztrák illetőségű Multikraft vállalat- több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik. Az EM technológia használata, vagyis az Effektív Mikroorganizmusokkal való munkálatok a 90-es évek végétől kezdődtek meg. Az emBIO Herbs-ben megtalálható jótékony hatású mikroorganizmusok alkalmazhatóak az állatok takarmányozásában, ápolásban és az istállókezeléseknél egyaránt. Az emBIO Herbs segít a kedvező mikroflóra kialakításában és a káros -patogén- kórokozó mikrobák kiszorításában, mind az ólakban, istállóban és az állatok testén is. Mindezeken túl a kellemetlen szagok megszüntetésével a legyek számát is lényegesen csökkenti az állatok körül. 

10 féle gyógynövény fermentált kivonata 

Az emBIO Herbs a haszonállatok emésztését és takarmányértékesítését elősegítő mikroorganizmusokat és 10 féle gyógynövénykivonatot tartalmazó, fermentált takarmány kiegészítő. A tápcsatornába jutva a mikroorganizmusok ott elszaporodnak, így kevesebb életteret biztosítanak a kórokozó baktériumoknak és gombáknak. A felvett takarmány emésztése hatékonyabb lesz, ezáltal több tápanyag hasznosul és kevesebb káros bomlástermék és ammónia képződik, ami jelentősen javítja az ólak, istállók levegőjének minőségét. Mindezek hatására csökken az állatoknál a légúti irritáció illetve a fertőzések és megbetegedések száma is. A készítmény alkalmazásának hatására a benne található mikrobák által termelt hasznos anyagok jótékony hatásának következtében a mikroelemek és vitaminok hasznosulása is hatékonyabb. Használata mellett csökkenthető, idővel el is hagyható az egyes gyógyszeres kezelések illetve premixek alkalmazása. 

Csökkenthető ammónia szint 

Vizsgálatok szerint csupán az ivóvízben alkalmazott emBIO Herbs 35-45 %-kal csökkenti az istállóban mérhető ammónia koncentrációt. Az emBIO Herbs-el erjesztett takarmány etetése 54 %-kal, míg a két kezelés együttesen akár 70 %-kal csökkenti az istállókban és ólakban mérhető ammónia szintet. Az emBIO Herbs márka nevű aktivált mikrobiológiai készítmény az EM-nek (effektív mikroorganizmusok) megfelelő, EM Technology Hungary Kft által bejegyzett, magyarországi védjeggyel rendelkező termék. 

Biokontroll igazolás 

A termék használható mind a hagyományos, mind az ökológiai gazdálkodásban. (II-3107/5/2007 sz. Gyártási és forgalmazási engedély, K-581/09 sz. Biokontroll igazolás) Az emBIO Herbs élelmezés-egészségügyi szempontból tiszta anyag, patogén és genetikailag módosított szervezeteket nem tartalmaz.